Header widget area left
Header widget area right

Rimpels, wij strijken de plooien glad!

 

BlogHeqdliner

 

Rimpels horen nou eenmaal bij het ouder worden, maar ondanks dat zijn ze niet heel populair. In principe krijgt iedereen ze, zij het wel in verschillende vormen en maten. De zon, het bourgondische leven, roken en luchtvervuiling hebben een grote rol in het ontstaan van rimpels, maar natuurlijk speelt je leeftijd ook mee.

Wat is een rimpel?

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Vanaf de middelbare leeftijd wordt minder onderhuids bindweefsel en Elastine aangemaakt. Elastine is een elastisch proteïne in het bindweefsels dat ervoor zorgt het lichaam weer zijn oorspronkelijke vorm en grootte aanneemt nadat het uitgerekt, ingedrukt of vervormd is geweest. Wanneer de huid veel aan de zon wordt blootgesteld vindt extra afbraak van Elastine plaats. Goede zonneschermen in de zomer is dus van groot belang om rimpelontwikkeling af te remmen.

We hebben het ook even over collageen.

Een gezonde jonge huid bevat collageen, dat de huid volume, flexibiliteit en veerkracht geeft. Als u ouder wordt, breekt uw eigen natuurlijke collageen af. Door het verlies aan elasticiteit en volume krijgt u rimpels, gezichtslijntjes en een slappe huid en dit gaat ten koste van de jeugdige uitstraling van uw gezicht.

 

Collageen2

Niet alle rimpels zijn hetzelfde.

We kunnen rimpels indelen in fijne rimpels die ontstaan door vermindering van Elastine in de huid. Daarnaast zijn er de diepe rimpels die in feite meer groeven en plooien zijn. De derde soort rimpels ontstaan niet door verslapping van de huid, maar door het bewust of onbewust aanspannen van de huidspieren en noemen we fronsrimpels.

In 5 stappen naar een jeugdig gelaat

Voor al deze stappen heeft Total Beauty Clinic een behandeling die jou hierbij kan helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>